Anna en de Koning van Siam was geweldig!

Weergaloze kleding en decors

Kids van De Notenkrakers schitteren in De Leest

In de laatste weken van 2015 en eerste weken van januari 2016 was het eigenlijk niet te missen. Kindermusicalgroep De Notenkrakers zou op 15,16 en 17 januari in De Leest 4 voorstellingen van Anna en de koning van Siam brengen. De foto's die bij de diverse artikelen in de media en via facebook werden verspreid, beloofden hele mooie plaatsjes. Deze verwachting werd afgelopen weekend meer dan overtroffen. De 53 kinderen hebben bijna 1500 bezoekers van het begin tot het eind weten te boeien en werden dan ook meer dan terecht overladen met heel veel en zeer gemeende complimenten!

Bij het binnenkomen van de zaal liep het publiek al direct het verhaal in. Siamese sjouwers waren druk bezig alle bagage en handelswaar van de boot te halen waarmee Anna en haar kinderen waren aangekomen. De musical was doorspekt met hele leuke en mooie liedjes, stond als een huis en ontvouwde zich als een fantastisch schouwspel. Het ene decor was al mooier dan het andere. Een enorm schip was zo opgebouwd dat je als publiek het gevoel kreeg dat je zelf ook op deze boot zat. Een schitterend tuintafereel waarin de kinderen van de koning les kregen van Anna. Heel knap dat in enkele minuten deze setting werd opgebouwd, inclusief zo'n 40 lessenaartjes. Een bibliotheek met enorme boekenkasten en een levensgrote Boedha, een feeëriek aangeklede paleiszaal en een troonzaal met een groteske trap en troon en Siames lampen in authentieke stijl. Alles was even overweldigend. Schitterend geschilderd en tot in details afgewerkt. Terecht waren er dan ook heel veel 'wows' te horen in de zaal wanneer het volgende weergaloze decor zich openbaarde. De kleding die de kinderen droegen, was oogverblindend mooi en maakte het plaatje helemaal af. De Siamese outfit was door de kostuumploeg van De Notenkrakers gefabriceerd in overleg met Rawee Chotikulwatthana, kostuumontwerpster en afkomstig uit Thailand, het voormalige Siam. De zang, de dans en het spel van en door de kinderen was van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Niet voor niets waren de kinderen in maart 2015 al met de voorbereidingen en repetities gestart. Regisseuse en choreografe Aukje Nieuwenhuijze-van de Wiel, haar assistent Luc Verboven, muzikaal leider Ruud Verkoeijen en vocal coach Edit Bartos werden dan ook meer dan terecht in de bloemetjes gezet en overladen met complimenten. Een staande ovatie van het dankbare en enthousiaste publiek vormde het terechte slotakkoord voor de gehele groep! Waalwijk, hier mag je trots op zijn! Deze voorstelling gemist of nog een keer terug zien? Via info@denotenkrakers.nl is de DVD en de CD te bestellen.

Het laatste nieuws

Voorproefje Peter Pan tijdens Straattheaterfestijn in Waalwijk

Bekijk de video!

Lees meer >

Bekijk hierboven de videoclip - terugbik van De Tovenaar van Oz!

Bekijk hierboven de videoclip - terugbik van De Tovenaar van Oz!

Lees meer >

Anna en de Koning van Siam was geweldig!

Anna en de Koning van Siam was geweldig!

Lees meer >

Bekijk de trailer van Anna en de koning van Siam

Hij is er weer: de enige echte trailer van onze nieuwste voorstelling: Anna en de koning van Siam.

Lees meer >

Notenkrakers schitteren met Ali Baba!

In de afgelopen weken was het eigenlijk niet te missen. Kindermusicalgroep De Notenkrakers zou op 2,3 en 4 januari in De Leest 5 voorstellingen van Ali Baba en de 40 rovers brengen. De foto’s die bij de diverse artikelen in de media en via facebook werden verspreid, beloofden hele mooie plaatsjes. Deze verwachting werd afgelopen weekend meer dan overtroffen.

Lees meer >

Bekijk de trailer van Ali Baba!

De enige echte trailer van onze voorstelling Ali Baba.De voorstelling was te zien in januari 2015 in Theater De Leest in Waalwijk

Lees meer >

Leuke filmpjes van De Aristokatjes

Nog een keertje genieten van het prachtige duet van Aristokatje Isabelle en haar rioolkat Louis?

Lees meer >