Notenkrakers schitteren met Ali Baba!

In de afgelopen weken was het eigenlijk niet te missen. Kindermusicalgroep De Notenkrakers zou op 2,3 en 4 januari in De Leest 5 voorstellingen van Ali Baba en de 40 rovers brengen. De foto's die bij de diverse artikelen in de media en via facebook werden verspreid, beloofden hele mooie plaatsjes. Deze verwachting werd afgelopen weekend meer dan overtroffen.

Het begon al direct toen het doek open ging. Alle 48 krakers (8 t/m 16 jaar) zongen de proloog en vertelden daarin over 'het geheim van Ali Baba'. Voor de pauze maakten we vooral kennis met de rovers. Het bleken er geen 40 maar 14 te zijn. Siyamak, de leider van de rovers, was daar duidelijk niet blij mee en gaf het bevel om er rovers bij te zoeken.

Bij Ali Baba hoort natuurlijk de grot die open gaat wanneer de overbekende woorden 'Sesam open u' worden uitgesproken. Met een heel mooi effect ging de enorme grotdeur dan ook telkens open en dicht wanneer een scène zich in de grot afspeelde. Leuk bedacht was dat de grot kon praten. Ali Baba en zijn zoon Kamran kwamen bij toeval achter het geheim van de grot en namen wat sieraden en gouden munten mee naar huis. Zijn rijke broer, Kasim, was erg nieuwsgierig hoe Ali Baba daaraan kwam en verzon een list om daar achter te komen. Toen hij uiteindelijk in de grot belandde, liep het niet goed met hem af toen de rovers hem daar ontdekten. Het was uiteindelijk Mardjana, de slavin van Kasim, die er achter kwam dat de zogenaamde koopman uit Bagdad, die met veel olievaten op een feest verscheen, in werkelijkheid de roverhoofdman was. De rovers werden verjaagd en Ali Baba en zijn gezin leefden nog lang en gelukkig.

De musical was doorspekt met humor, stond als een huis en ontvouwde zich als een fantastisch schouwspel. Het ene decor was al mooier dan het andere. Het straatbeeld, met huizen van zeker 5,5 meter hoog was zeer overweldigend. Schitterend geschilderd en tot in details afgewerkt. Terecht waren er heel veel 'wows' te horen in de zaal toen het doek openging en dit weergaloze decor zich openbaarde. Ook de gigantische woonkamer in het huis van Kasim was groots. Heel leuk waren de 2 haremtafels en groots de Perziche troon met siertrappen.

In de overdag scène zagen we een fraai vergezicht op de woestijn en toen het avond werd veranderde de doorkijk in een fonkelende sterrenhemel. De kleding die de kinderen droegen, was oogverblind mooi. Met veel goud en zilver stiksels en oosterse gewaden maakte dit het Oosters sprookje helemaal af. De zang, de dans en het spel van en door de kinderen was van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Niet voor niets waren de kinderen in maart 2014 al met de voorbereidingen en repetities gestart. Regisseuse en choreografe Aukje van de Wiel, haar assistente Maxime Klijn en muzikaal leider Ruud Verkoeijen werden dan ook meer dan terecht in de bloemetjes gezet en overladen met complimenten.

Een staande ovatie van het dankbare en enthousiaste publiek vormde het terechte slotakkoord voor de gehele groep! Waalwijk, hier mag je trots op zijn! Deze voorstelling gemist of nog een keer terug zien? Via info@denotenkrakers.nl is de DVD te bestellen.

Het laatste nieuws

Voorproefje Peter Pan tijdens Straattheaterfestijn in Waalwijk

Bekijk de video!

Lees meer >

Bekijk hierboven de videoclip - terugbik van De Tovenaar van Oz!

Bekijk hierboven de videoclip - terugbik van De Tovenaar van Oz!

Lees meer >

Anna en de Koning van Siam was geweldig!

Anna en de Koning van Siam was geweldig!

Lees meer >

Bekijk de trailer van Anna en de koning van Siam

Hij is er weer: de enige echte trailer van onze nieuwste voorstelling: Anna en de koning van Siam.

Lees meer >

Notenkrakers schitteren met Ali Baba!

In de afgelopen weken was het eigenlijk niet te missen. Kindermusicalgroep De Notenkrakers zou op 2,3 en 4 januari in De Leest 5 voorstellingen van Ali Baba en de 40 rovers brengen. De foto’s die bij de diverse artikelen in de media en via facebook werden verspreid, beloofden hele mooie plaatsjes. Deze verwachting werd afgelopen weekend meer dan overtroffen.

Lees meer >

Bekijk de trailer van Ali Baba!

De enige echte trailer van onze voorstelling Ali Baba.De voorstelling was te zien in januari 2015 in Theater De Leest in Waalwijk

Lees meer >

Leuke filmpjes van De Aristokatjes

Nog een keertje genieten van het prachtige duet van Aristokatje Isabelle en haar rioolkat Louis?

Lees meer >